onsdag 20 augusti 2008

update! again!

LAGNINGSTIPS FRÅN NÅGON SOM VET!
  • Ha aldrig tummen under hammaren när du spikar. inte ens om du har handskar.
  • Att såga sig i handen gör ont.
  • superlim är inte bra att klistra på händerna, fastnar du i mormorsvas får du antingen ha stora hanskar och skylla på getingstick resten av livet eller så är det du som blir av med handen.
nu till matlagningstipsen från den som vet mest om vad man inte ska göra.
  • håll aldrig handen under grytan, inte ens när du fryser. det gör ont!
  • håll alltid i handtaget på stekspaden när du gör pannkakor. (fortfarande brännmärke på armen)
  • att lägga gryt lappen under grytan på spisen när det fortfarande brinner är inget smart alternativ.
  • När du ska hälla ut vattnet, kom ihåg att hålla dig över diskbänken, spec om vattnet är brännhett! det är inte så roligt att torka upp.
  • HÅLL FÖR GUDS SKULL REDA PÅ MÅTTEN!
  • smaka på makaronerna, kan vara överkokta eller fortfarande knapriga.
  • glöm inte bort att röra, brända makaroner är minst lika vidrigt som överkokta och knapriga, dessutom stinker det mer. och har ni otur så kommer brandbilen.
  • ät medans det är varmt.
  • ha inte lock när du gör makaroner, det går snabbare då, men glömmer ni bort att checka, så bränns soppan vid.
  • ta hjälp av din lillebror eller lillasyster när du ska hälla över de brännheta makaronerna i durkslaget, är du själv är risken stor att du bränner dig, håller lillebror eller lillasyster i så är det inte du som bränner dig, (du kan dock få skäll för att ni får äta ur diskhon den kvällen)
  • påtal om måtten. håll koll på matsked och tesked när du ska hälla upp salt.
Tänk på detta när du lagar makaroner eller annan mat i fortsättningen!
tänk även på det översta om du ska laga eller ha sönder något viktigt.

1 kommentar:

hero sa...

Haha, det var lärorikt!